Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

14 Aralık 2014 Pazar

Cam Nedir

Cam kelimesi İngilizce olarak adını Computer Aided Manufacturing kelimelerinin baş harfinden almaktadır. Türkçe çevirisi ise Bilgisayar Destekli Üretim veya İmalat anlamlarına gelmektedir. 

CAM in gerçekleşebilmesi için otomasyon kavramı söz konusu olur. Otomasyon; bir işin insan müdahalesi ile yapılırken bunu CAM sistemine çevirerek mevcut işin bilgisayarlar tarafından eyleme dökülmesi için kurulan alt yapıdır. Cam çoğunlukla CNC Makinalarına  direk olarak aktarabildiğimiz sistemlerdir. CAD programlarında tasarımı yapılan ürün, CAM programlarında makina kodlarına dönüştürülerek CNC makinaları için gerekli G kodlarına üretimi sağlanmakta. 

Teknolojiye ve işletmelere getirdiği avantajların yanında, insan gücü ihtiyacını o denli azaltmaktadır.Cam ile verilen komutlar ile makina insan gücü ve müdahalesi gerektirmeksizin imalat yapabilir duruma gelmektedir.

Cam özellikle seri ve kaliteli üretim yapan şirketlerde  üretimi son derece hızlı ve güvenilir bir şekilde icra etmelerini sağlamaktadır Bilgisayar destekli imalat makinaları günümüzde okadar gelişti ki iş parçası ile işlem bittiğinde kalite kontrole bile gerek kalmamaktadır.Cam programlarına örnek vermek gerekirse bu programlar arasında aklımıza gelen programları şöyle sıralaya biliriz;Solidcam, AutonEspirit, VisiCam, MasterCam, PowerMill gibi programlardır.

Cam Programlarına  Birkaç Örnek


Auton Espirit


Auton Espirit

 Solidcam



 Solidcam

 PowerMill


 PowerMill

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger Widgets